Magnum IT

Ugrás a menüre

NAV regisztráció tudnivalók

Röviden összefoglaljuk a szükséges teendőket programjainkkal kapcsolatban a NAV online számla rendszerhez való csatlakozáshoz.

Hasznos anyagok

Rövid összefoglaló az online számláról

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról. 2020. július 1-től már az összes belföldi adóalanyok közötti ügyletről kell adatot szolgáltatni függetlenül az áfa összegétől a NAV online számla rendszerbe, 2021-től pedig már mindegyik belföldi teljesítési helyű számlát jelenteni kell.

Röviden összefoglaljuk a szükséges teendőket programjainkkal kapcsolatban a NAV online számla rendszerhez való csatlakozáshoz:

Fontos: A NAV-nál regisztrálni kell ehhez a felhasználónak, melyhez ÜGYFÉLKAPUVAL kell rendelkeznie. A regisztráció és beállítások már elvégezhetőek a NAV oldalain. 

Regisztrációs folyamat főbb lépései:

  • Regisztráció a NAV Online Számla Rendszerében
  • Elsődleges felhasználó létrehozása a NAV Online Számla Rendszerében
  • Technikai felhasználó létrehozása a NAV Online Számla Rendszerében
  • Regisztrációs adatok megadása a Magnum Ügyviteli Rendszer számlázó modulunkban

vagy a MagnumSZÁMLA programunkban.

 

Fontos! Ha több cég számláz, minden jelentésre kötelezett adózónak külön technikai felhasználót kell regisztrálni és külön egyedi kulcsot generálni. Az adatszolgáltatás a belföldi adóalanyokra vonatkozik, így lényeges, hogy minden vevő esetén meg kell adni az adószámot a számla mentése előtt, ha a vevő adóalany.

Technikai felhasználóhoz tartozó: felhasználói név, jelszó, XML aláírókulcs, XML cserekulcs

(Bemutató videó a folyamatról: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=6LYG-Evlcms)

Amire érdemes odafigyelni:

  1. Jelszóválasztás: ha nem sikerül megfelelő jelszót választani, akkor hibaüzenet nélkül egyszerűen nem indult el a regisztráció.
  2. Ha az email címek után nem tesz szóközt, akkor nem érzékelte, hogy már beírták.
  3. Technikai felhasználó létrehozásakor a jelszó megadása után egy olyan oldalra kerülünk, ahol sok ki nem töltendő sor van. Itt egyszerűen lejjebb kell görgetni és a Kulcsgenerálás gombra kell kattintani.

Regisztráció menete a NAV-nál