Magnum IT

Ugrás a menüre

Bemutatkozik a MagnumFŐKÖNYV

A MagnumFŐKÖNYV program magába foglalja a kettős könyvviteli folyamtok teljes rendszerét, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy a lehető leghatékonyabban tudja kiszolgálni a hatályos jogi szabályozásoknak megfelelő munkavégzést.

A program egyablakos felépítésének köszönhetően a legbonyolultabb gazdasági események is folyamatosan, megszakítások nélkül könyvelhetők. Nagyfokú flexibilitásása jól igazodik a felhasználó igényeihez, nem szab határokat a naplók, a főkönyvi számok használatát tekintve.



Komplex könyvelőprogramot keresek, megtaláltam?

 • IGEN, hiszen a MagnumFŐKÖNYV programba beépítettünk minden olyan funkciót, amellyel a legnagyobb vállalatirányítási és ügyviteli rendszerek rendelkeznek, de megőriztük az egyszerű és átlátható kezelés előnyét. A funkciókat az igényeknek megfelelően választhatja ki, így biztosítjuk Önnek, hogy a számára legmegfelelőbb könyvelő programot állítsa össze. Az eltérő üzleti évtől, a speciális áfa beállításokon, a kiemelkedően jól kezelhető devizás tételek rögzítésén át, a csoportos tranzakciókig, minden művelet elvégezhető a programban. További egyedi fejlesztéssel a még nem található funkciók is beépítésre kerülhetnek.

Importok és automatizmusok kedvelőinek

 • Importálási lehetőség a NAV OSA rendszerből a szállító és vevő számlákra, valamint a pénztárgép adatokra. A feldolgozáshoz különböző sémákat lehet létrehozni a főkönyvi számok használatára.
 • További importálási lehetőség a hazai bankokból lekérdezhető számlatörténetekből, többek között az MT940 és az iso20022 formátum segítségével. A banki tételekhez is lehet sémákat rögzíteni, de magát a partnert is lehet paraméterezni pl. bankkártya terminálra. Az alábbi bankoktól tudunk xls és csv állományokat importálni. Barion, Budapest Bank , CIB Bank, Erste Bank, K&H Bank, Magnet Bank, MBH Bank, MKB Bank, Oberbank, OFSZ, OTP Bank, OTP SimplePay, Raiffeisen Bank, Sberbank, Takarékbank, Unicredit Bank, Wise.
 • Külső importok, illetve feladások nem közvetlenül a könyvelésbe kerülnek, hanem egy előrögzítési ablakba. Így könnyen nyomonkövethető és korrigálható az importálás folyamata. Nem történhet meg, hogy eltérés lesz a szintetika és az analitika között. Az előrögzítésből csoportos könyveléssel kerülhetnek át az ellenőrzött tételek. Státuszok segítségével a le nem könyvelt tételek exportálhatók. pl. hiányzó számlák, melyekről értesíteni lehet az ügyfelet.
 • Realizált és nem realizált árfolyamkülönbözet automatikus elszámolása.
 • Devizás könyvelések esetén, akár a kiegyenlítéssel egyidőben elvégzi a program az árfolyamkülönbözet elszámolását a vegyes típusú naplóba, de lehetőség van akár egy kiválasztott időpontban tömbösítve is elvégezni a műveletet. Az üzleti év végén a megadott árfolyamra a rendezetlen vevő és szállító tételekre is automatikusan elszámolja a program az árfolyamkülönbözetet.
 • Vevő és Szállító készpénzes előírások, pénztárban történő kiegyenlítésének automatikus könyvelése.
NAV OSABanki import előfeldogozó ablak OPG szűrés

Kezdő könyvelő vagyok, miért éppen ezt a könyvelő programot válasszam?

 • A Magnum Ügyvitel Főkönyvi modulja támogatja a klasszikus kétoldalas könyvelést, ezáltal átláthatóbb és egyszerűbb a könyvelés közben ellenőrizni munkáját
 • Az előrögzítés menüpont segítségével véglegesítés nélkül felviheti a könyvelendő tételeket, majd ellenőrzést követően csoportosan rögzítheti.
Fokonyv_1

 

Fontos Önnek a hatékony munkavégzés?

 • Előre rögzített gazdasági események segítségével, növelheti a munkájának hatékonyságát. A Magnum Főkönyv modul úgy maximalizálja a hatékonyságot, hogy az idő adatok és az összeg kivétel minden paraméter beállítható a gazdasági eseményekben, így pár kattintással rögzíthetővé válnak a sorozatosan előforduló kontírozások.
 • Beépített automatizmusok időt takarítanak meg a felhasználó számára. Az automatizmusok opcionálisan kérhetők így azok szabályozására is lehetőség van.
 • NAV xml import segítségével, bármely számlázó programból átemelhetők az értékesítés adatai, így időt takaríthat meg
 • Csoportos műveletek indíthatók el, melyek kertében egyszerre több partner számláit is kiegyenlítheti. Könyvelhet az előrögzítésből, valamint törölhet és stornózhat.
Főkönyv_2

 

Szeretné, ha kötöttségek nélkül rendezhetné könyvelési tételeit?

 • Munkája során a rögzített tételek tetszőleges sorrendben és adattartalommal jelennek meg, így lista választás és nyomtatás nélkül is láthatja azokat az adatokat amelyre szüksége van. 
 • A szűrések egyedileg paraméterezhetők és menthetők
 • A gyors gombok segítségével az adatok exportálhatók, kinyomtathatók. Ezzel nem csak saját munkáját segítheti, hanem eleget tud tenni a vezetőség felől fellépő ad-hoc kéréseknek is.
Magnum Főkönyv 3

 

Milyen főkönyvi számokat használhatok kontírozáshoz?

 • A Magnum Ügyvitel Főkönyvi moduljában flexibilisen, a hazai és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően is beállítható a számlatükör, így Ön választhatja meg, hogy mennyi és milyen főkönyvi számokra szeretne rögzíteni. A számlatükörben megjelennek a főkönyvi számok egyenlegei, melyek a rögzítések során dinamikusan változnak. A főkönyvi számok automatikusan alábonthatók és egyenlegük átterhelhető.
Magnum Főkönyv 4

 

Több banknál vezetek folyószámlát, ezek rendszerezését hogyan támogatja a Magnum Ügyvitel Főkönyvi modulja?

 • A program használata során több szinten kezelheti bankszámláit, melyeket akár telephelyekhez is rendelhet. Könyvelési folyamatok kapcsán lehetősége van korlátlan számú bank típusú naplót létrehozni, melyeket egyedileg paraméterezhet bankszámlái tulajdonságai alapján.
 • A bankszámlák adatai az integrált rendszerben mind számlázás, mind a házipénztár kezelés folyamán felhívhatók.
Magnum Főkönyv 5

 

Fontos Önnek, hogy ÁFA bevallásai részletező adatait is kezelje a program?

 • Lehetősége van közvetlenül az ÁFA bevallások soraira irányítani tételeit, melyek alapján az összesítéseket programunk elvégzi. A jövőben nem kell listák alapján kézzel rögzíteni az ÁFA bevallásai egyéb sorait. 
 • Fordított áfás tételek esetén az egyéb adatok átkerülnek a bevallásba (VTSZ, súly)
Magnum Főkönyv 6


 

 

Főkönyv, ami nem csak könyvel?

 • A modul tartalmazza a befektetett eszköz nyilvántartó rendszert is, így a könyveléssel egy időben azonnal rögzítheti eszközeit, beruházásait. Az eszköz élettartama alatt fellépő állományváltozások azonnal megjelennek a könyvelési tételek között, de a funkció alkalmas tervezésre is.
Magnum Főkönyv 7

 

Tudok egyedi lekérdezéseket készíteni a programmal?

 • Tetszőleges egyedi listák és lekérdezések is készíthetőek, akár nyomtatóra, akár fájlokba (pl. excel, pdf stb. export). A lekérdezés paraméterezése menthető és bármikor alkalmazható.
MagnumFőkönyv