Magnum IT

Ugrás a menüre

Könyvelés jelene: automatikus könyvelés

OnlineKontír

 

Az OnlineKontír program a könyvelők legjobb barátja, használjon bármilyen könyvelő programot *.
Ezzel a szoftverrel szó szerint egy segédet kap, ami megkönnyíti a fáradtságos adatrögzítést és csökkenti is a hibalehetőségeket. A NAV Online számla rendszerbe jelentett kimenő és bejövő számlákat lehet lekérni egy szempillantás alatt, és később, ellenőrzés és/vagy paraméterezés után akár automatikusan lekönyvelni.

A program használatával nem kell duplán adatot szolgáltatni egy külső fizetős program felé, az OnlineKontír a NAV online számla felé beküldött adatokból dolgozik. Hiszen 2020. július 1-től már az összes belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni függetlenül az áfa összegétől a NAV online számla rendszerbe, 2021-től pedig már mindegyik belföldi teljesítési helyű számlát jelenteni kell.

Az OnlineKontír program használata az Ön gépén történik, a regisztrációs adatokon (az első felhasználó neve (cég és személy), e-mail címe és adószámán) kívül semmilyen adatot nem tárol és nem kap meg a szoftvergyártó. Tehát ha Ön megadja a technikai felhasználó adatait a programban, és a NAV-tól letölti az adatokat, azok közvetlenül az Ön programjába érkeznek a NAV-tól, és csak az Ön számítógépén tárolódnak utána is a programban.

A program első indítása utáni regisztrációjához a NAV adószám lekérdezésének működnie kell. A program napi működéséhez a NAV Online Számla rendszerének működnie kell. A NAV oldalán tudja kipróbálni, hogy működik- e az oldaluk, vagy itt tudja ellenőrizni még ezt: www.vanenav.hu Hamarosan új programváltozatot adunk ki, amely figyelmeztet, ha a NAV oldala nem elérhető és a szolgáltatás a NAV-nál nem működik, hiszen ilyenkor az adatok sem tudnak megérkezni.

Ha van NAV Online számla regisztrációja, azonnal kezdheti a munkát programunkkal, ha pedig Ön könyvelő vagy könyvelőiroda, a lekérdezéshez nem kell mást tennie, csak egy technikai azonosítót kérni az ügyfelétől, amely alkalmas számlák lekérdezésére.  (A technikai azonosító létrehozásáról bővebben a Felhasználói kézikönyvben, illetve a honlapunkon olvashat.) Ezzel a hozzáféréssel számlát még véletlenül sem lehet beküldeni. Viszont azonnal hozzáfér Ön a saját vagy ügyfele kimenő és bejövő számláihoz, sőt, az OnlineKontírral akár automatikusan le tudja azokat könyvelni:

 • A lekérdezett ablakban ki tudja választani, mely számlákat szeretné importálni.
 • A kész adatállomány több formátumba is konvertálható, így ki tudja választani a programjának legmegfelelőbb formátumot.
 • Lehetséges az egyedi alapparaméterezés a programon belül is.

 

OnlineKontír programunk funkciói integráltan is beépítésre kerültek a Magnum Ügyviteli Rendszerbe, a MagnumFŐKÖNYV modul /FŐKÖNYVI FELADÁS /NAV online számla adatok importálása menüpontba.
A Magnum Ügyviteli Rendszerben többfelhasználós, hálózati működéssel is használható ez a funkció.

Az OnlineKontír program visszavonásig és jelenleg díjmentesen használható, a Magnum Ügyviteli Rendszerben díjmentesen használható!

Magnum Ügyviteli Rendszerben továbbá képes importálni a legnagyobb bankok számlatörténetét is az automatikus könyveléshez. Az OnlineKontírba is elképzelhető, hogy belekerül ez a funkció a későbbiekben.

 

* Jelenleg az alábbi programok import rendszere tudja fogadni az adatállományt:

 • Magnum Főkönyv
 • Armada főkönyv
 • Kulcs-Soft főkönyv
 • Nagy Machinátor
 • Niara könyvelő programok 
 • NOVITAX
 • RLB-60
 • Számlázz.hu (ezt formátumot több könyvelő program is ismeri)
 • TEN-SOFT